quinta-feira, 1 de março de 2018

Crepes da Joana / Low Carb Crepes



Esta receita deliciosa vi no blog da Joana Maceira mas conheci a receita através do grupo de facebook paleo descomplicado, link para o site Paleo XXI

São uns crepes que faço regularmente e podem ser recheados de várias maneiras, e são sem glúten.
Se não quiserem comer logo no momento, podem congelar, eu divido os crepes 2 a 2 com papel vegetal e depois é só deixar descongelar à temperatura ambiente ou no microondas durante uns segundos.

Ingredientes para 6 crepes (+- 25cm diâmetro):
1/2 chávena de polvilho doce (fécula de mandicoca)
4 ovos
4 colheres de sopa de óleo de coco derretido (só usei 3 e na próxima vez vou experimentar  colocar só 2)
pitada de sal
3/4 chávena de leite de coco (usei bebida de amêndoa)


Preparação:
Colocar todos os ingredientes numa taça e bater com vara de arames até ficar homogéneo.
Aquecer a frigideira e colocar 1 concha de massa (usei concha da sopa) e espalhar para os lados até cobrir o fundo da frigideira quando estiver dourado virar do avesso e deixar dourar também desse lado.

Deixo aqui 2 sugestões:
A primeira é com maçã fatiada, com uma colher de sobremesa de manteiga de amêndoa e um toque de canela e a segunda é com doce de morango, mas deixem a vossa imaginação fluir :)
Deixo também a imagem da bebida de amêndoa e do polvilho que usei, encontram de outras marcas facilmente em qualquer super/hipermercado.








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Eng: I saw this delicious recipe in the blog of Joana Maceira but I fist knew the recipe through the facebook group called paleo uncomplicated link to site.

I make this crepes regularly and can be stuffed in many ways, they are gluten-free, sugar-free.
If you do not want to eat them right now, they can be freeze, I split the crepes 2 to 2 with parchment and put in the freezer. Then just let them thaw at room temperature or in the microwave for a few seconds.

I leave here 2 suggestions:
The first is with sliced apple, with a spoonful of almond butter and a touch of cinnamon and the second is with just strawberry jam, but let your imagination flow :)

Ingredientes for 6 crepes (+- 25 cm diameter/ 9.84 inch):
1/2 cup cassava flour finely ground (also known as manioc, or yuca)
4 eggs
4 tablespoons melted coconut oil  (i only used 3 and next time i'll just use 2)
pinch of salt
3/4 cup coconut milk (i use almond milk)

Preparation:
Put all the ingredients in a bowl and beat with a wire rod until it is homogeneous.
Heat the skillet and put 1 scoop of dough (I used a ladle of the soup) and spread it to the sides until covering the bottom of the frying pan when it is golden turn inside out and leave to brown also of that side.

Leave here 2 suggestions:
The first is with sliced apple, with a spoonful of almond butter and a touch of cinnamon and the second is with just strawberry jam, but let your imagination flow :)

I also leave the image of the almond drink and the Cassava flour i used, you can find other brands easily in any super / hypermarket.





Beijos!




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